De vijf voordelen van een tuinkantoor

Timeoutbox in tuin

Nu het telewerken steeds meer ingeburgerd is, merken we tegelijkertijd ook dat van thuis uit werken niet altijd zo evident is. Een fijne plek waar je rustig jouw werk kan doen is zeker geen overbodige luxe en dan is een tuinkantoor de ideale oplossing. Benieuwd wat nu juist de meerwaarde is van een tuinkantoor? Wij zetten het hier even op een rijtje voor jou! 

#1 Een tuinkantoor geeft je een rustige plek om te werken 

Wanneer je thuis werkt, is het soms moeilijk om niet afgeleid te worden door je kinderen of die stapel was die nog op je ligt te wachten. 

Door een tuinkantoor in te richten, ga je ‘s morgens ook echt naar een aparte ruimte die specifiek is ingericht voor een productieve dag. Daardoor vind en behoud je automatisch sneller je focus op je werk van die dag. 

Bovendien blijft je huis zelf dan ook een echte plek van ontspanning waar je niet meer met je werk hoeft bezig te zijn. Geen storende papieren of computer die in de weg staat van je dagelijkse gezinsleven. 

#2 Een tuinkantoor geeft je meer privacy 

Wanneer je klanten ontvangt bij je thuis, komen ze ook weleens in je privéruimtes en dat is niet altijd even handig. Met een tuinkantoor hoef je echter niet door de privésfeer te passeren en kan je hen rechtstreeks naar je aparte kantoor leiden. 

Bovendien kunnen jouw partner en/of kinderen ook ongestoord hun ding blijven doen terwijl jij mensen ontvangt in je kantoor. Een win-winsituatie voor het hele gezin dus! 

#3 Je bespaart geld door een tuinkantoor

Een TimeOutBox is steeds goed geïsoleerd, waardoor je energiezuinig en efficiënt je tuinkantoor kan verwarmen. 

Bovendien hoef je tijdens de werkuren alleen maar je tuinkantoor te verwarmen. Zo hoef je niet je hele huis te verwarmen en zal je dat op een positieve manier op je energierekening terugzien.

Tot slot zal de waarde van je huis ook stijgen door de aanwezigheid van een tuinkantoor. Je hebt namelijk een perfect afgewerkte extra ruimte waarmee je de beschikbare woonoppervlakte groter hebt gemaakt. 

Een investering in een tuinkantoor verdien je dus redelijk snel terug! 

#4 Een tuinkantoor kan je helemaal naar jouw smaak inrichten

Bij het bestellen van een tuinkantoor kan je deze helemaal van nul af aan ontwerpen en inrichten. Daardoor krijg jij een tuinkantoor dat rekening houdt met jouw noden en wensen. 

Zo kan je er voor kiezen om een grote glaspartij te installeren zodat je het gevoel krijgt dat je in het groen zit, of kan je er net voor kiezen om een wand volledig in te richten met kasten op maat voor een optimale opbergruimte. Aan jou de keuze! 

Ben je niet helemaal zeker hoe je jouw tuinkantoor het best inricht? Geen nood, bij TimeOutBox werken we samen met een aantal interieurarchitecten die jou perfect kunnen begeleiden bij de inrichting van jouw tuinkantoor. 

Zo creëer je in no-time een echte (werk)oase van rust waar jij meteen aan de slag kan! 

#5 Een tuinkantoor kan je op vele manieren inzetten

Je tuinkantoor kan je daarnaast ook mee inrichten om mee voor andere doeleinden te gebruiken. 

Zo kan je gerust een gezellige zithoek inrichten waar naast klanten ook vrienden kan ontvangen. Of kan je voldoende open ruimte voorzien waar je jouw workout kan doen met zicht op het groen. 

De mogelijkheden van een tuinkantoor zijn eindeloos! 

Besluit

Zoals je ziet, heeft een tuinkantoor vele voordelen. Je creëert in een handomdraai een heerlijk rustige ruimte waar je gefocust met jouw werk kan bezig zijn. Een tuinkantoor van TimeOutBox biedt je bovendien een prachtige werkruimte waar je met veel plezier je bezoekers of gasten kan ontvangen. Benieuwd? Contacteer ons dan gerust voor meer informatie! 

Inhoudstafel

Interesse in een TimeOutBox?