Een modulaire unit: hoe begin je er aan? (volledige gids)

Je bent er al even over aan het nadenken, maar nu heb je eindelijk de knoop doorgehakt. Je wil graag meer ruimte thuis en een modulaire unit is de ideale oplossing voor jou! 

Na het zorgvuldig kiezen van de partner waarmee je wil samenwerken, zit je nu met een heel belangrijke vraag: hoe begin je er nu juist aan? Geen nood, wij nemen je hier stap voor stap doorheen het hele proces! 

Keuze van de look van je modulaire unit 

Afhankelijk van hoe je jouw modulaire unit wil gebruiken, zal je een aantal keuzes moeten maken over de look and feel ervan. Daarom nodigen wij je altijd eerst uit om onze demo-box te komen bekijken. Zo krijg je meteen een beter beeld van hoe bepaalde dingen er uit zullen zien. 

Tijdens dat kennismakingsgesprek nemen we ook uitgebreid de tijd om jouw wensen te bespreken en geven we je aan de hand van onze expertise een onderbouwd advies. 

Materiaalkeuzes voor je modulaire unit

Zowel voor de binnen- als de buitenkant kan je kiezen tussen heel wat verschillende materialen om de modulaire unit mee af te werken. Daarvan vind je ook al een beknopt overzicht op onze website. 

Tijdens het kennismakingsgesprek geven we je dan ook een volledig overzicht van alle mogelijke opties en materialen. Dankzij onze demo-box en onze stalen, zal je een beter beeld kunnen vormen van alle mogelijke opties. Daardoor kan je meteen de goede keuze maken voor de afwerking van jouw TimeOutBox. 

De inrichting van je modulaire unit

Ook met de inrichting zelf hou je best al rekening wanneer je een modulaire unit bestelt. Zo zal je afhankelijk van de bestemming van de unit hoogstwaarschijnlijk andere keuzes maken over het aantal ramen en de verlichting. 

Je staat hier dus best even bij stil zodat je de TimeOutBox helemaal kan inrichten volgens jouw noden. 

Wist je trouwens dat wij samenwerken met partners zoals Ethnicraft om je te helpen met het uiteindelijke interieur van je box? Zo kunnen we je gerust een goede binnenhuisarchitect aanraden om het interieur van je box helemaal naar jouw hand te zetten! 

Het opstellen en accepteren van de offerte 

Nadat alle knopen doorgehakt zijn, is het tijd om een gedetailleerde offerte op te stellen. Deze overlopen we daarna samen om te zien of alle materiaalkeuzes helemaal naar wens zijn. Dan is het aan jou om de offerte te accepteren en gaan wij ermee aan de slag! 

Vanaf het accepteren van de offerte moet je ongeveer 12 weken rekenen alvorens we de TimeOutBox bij jou komen plaatsen. 

De plaatsing van je modulaire unit

Wanneer de productiefase op zijn einde loopt, is het tijd om de plaatsing van je modulaire unit in te plannen. 

Bij TimeOutBox is een goede communicatie prioriteit. Daarom zorgen we voor een duidelijke en haalbare planning, zodat je exact weet waar je aan toe bent!

De fundering

15 dagen voor de eigenlijke plaatsing voorzien we een fundering op de afgesproken plek. Dit doen we door het plaatsen van zes funderingspunten waarop de modulaire unit zal steunen. 

Nutsvoorzieningen

Op dat moment zullen we ook de nodige stroom- en datakabels voorzien, zodat we een vlotte aansluiting kunnen garanderen. 

Als je zelf een handige harry bent, kan je deze gerust zelf connecteren. Laat je het toch liever aan een professional over? Geen zorgen, hiervoor werken wij samen met een aantal erkende partners. Zij kunnen gerust een bijkomende offerte voor je opstellen. 

De plaatsing van je TimeOutBox

Na 15 dagen is het dan tijd voor de officiële plaatsing van je TimeOutBox.

Op de afgesproken dag leveren wij de box en plaatsen we deze op de funderingspunten. Het plaatsen van de modulaire unit duurt één werkdag

Het leuke is dat je de TimeOutBox ook meteen na de plaatsing in gebruik kan nemen. Zo kan je gelijk beginnen te genieten van je extra ruimte! 

Evaluatie & feedback

Natuurlijk voorzien we bij TimeOutBox ook een goede dienst na verkoop. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent! 

Daarom komen wij standaard na 30 dagen nog eens persoonlijk bij je langs om te evalueren of alles in orde is. Eventuele opmerkingen en vragen kan je ons achteraf natuurlijk ook altijd doorgeven. Wij blijven steeds beschikbaar om je te helpen!  

Besluit

Vanaf je keuze voor het plaatsen van een modulaire unit komen er dus nog heel wat praktische zaken bij kijken. Gelukkig helpen wij je daar als leverancier van A tot Z mee. Daardoor kan jij zonder zorgen de juiste keuzes maken voor jouw modulaire unit en kan je na de installatie ervan meteen beginnen met genieten! 

Heb jij ook interesse in een modulaire unit en ben je benieuwd wat TimeOutBox voor je kan doen? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen! 

Inhoudstafel

Interesse in een TimeOutBox?