Wat zijn de verschillen tussen een tuinkamer en een veranda?

Een tuinkamer en een veranda zijn beide populaire soorten van overkappingen om je woonoppervlakte te vergroten. Ze zorgen er bovendien beide voor dat je meer van je tuin kan genieten. Maar waar zit nu net het verschil tussen de beide? We leggen het hier aan je uit! 

Het verschil tussen een tuinkamer en een veranda

Een klassieke veranda wordt aan één zijde van je huis geplaatst en bestaat grotendeels uit glas. Het is een aanbouw aan je bestaande woning waardoor je de eigenlijke woonoppervlakte een verlenging geeft.   

Een tuinkamer daarentegen is een vrijstaande en afgesloten ruimte in je tuin. Het is ook een uitbreiding van je woonoppervlakte, maar deze grenst niet aan je bestaande woning. 

Het grote verschil zit dus in het feit dat je vanuit een tuinkamer geen onmiddellijke toegang hebt tot de oorspronkelijke woning. Je zal steeds door je tuin moeten om naar je tuinkamer te gaan. 

Voordelen van een veranda

Een veranda is een directe verlenging van je bestaande woonruimte doordat deze aan je huis zelf grenst. Het grootste voordeel daarbij is de directe toegang tot je woning. Daardoor moet je niet telkens door de tuin en is de veranda een echte uitbreiding van je woonoppervlakte. 

Zo kan je een veranda als een extra kamer gebruiken, maar ook perfect inzetten als een verlenging van je woonkamer waardoor je die ruimte vergroot en meteen ook meer licht binnenhaalt. 

Dankzij de nieuwste technieken is de temperatuur er ook goed regelbaar waardoor je het hele jaar door kan genieten van je veranda. 

Voor een veranda kan je bovendien ook uit heel wat verschillende afwerkingsmaterialen kiezen voor een aangepaste look-and-feel. Zo kan je voor robuust hout kiezen of voor een strakke en moderne look met aluminium.  

Voordelen van een tuinkamer

Een tuinkamer is een meer uitgebreide variant van een veranda. Doordat een tuinkamer op zichzelf staat, kan je er ook verschillende kanten mee uit op het gebied van look-and-feel. 

Een tuinkamer kan zo een echte eyecatcher zijn in je (grote) tuin als je kiest voor de juiste materialen. 

Doorgaans is een tuinkamer voorzien van grote glaspartijen voor veel lichtinval om het groen van je tuin mee naar binnen te halen. Maar je kan ook evengoed voor een meer afgesloten look kiezen. 

Afhankelijk van waarvoor je de tuinkamer wil gebruiken, kan je deze dus gaan configureren. Zo kan je deze inrichten als thuiskantoor, poolhouse, home gym, … 

Doordat het een afgesloten kamer is die op zichzelf staat, ben je ook langs alle kanten beschermd tegen de weersinvloeden. 

In combinatie met een airco kan je de tuinkamer doorheen het jaar ook gemakkelijk verwarmen of afkoelen indien nodig, waardoor je het hele jaar door van je tuinkamer kan genieten. 

Tot slot duurt het plaatsen van een tuinkamer vaak niet langer dan 2 uur. Zeker wanneer je kiest voor een modulaire unit kan je snel genieten van je investering. Deze komt namelijk kant-en-klaar bij je aan waardoor je deze meteen in gebruik kan nemen! 

Ontdek de tuinkamers van TimeOutBox

TimeOutBox is gespecialiseerd in het plaatsen van modulaire tuinkamers. Jij maakt de keuzes en 12 weken later komen wij een kant-en-klare modulaire unit in jouw tuin plaatsen. Zo zit je niet wekenlang in een bouwwerf en kan je meteen beginnen met genieten van je extra woonoppervlakte!

Wil je graag meer weten over onze tuinkamers of wil je de demo-box van TimeOutBox eens zelf komen bekijken? Contacteer ons dan gerust via ons contactformulier!  

Inhoudstafel

Interesse in een TimeOutBox?