Alles over de funderingspunten voor je tuinkamer (volledige gids)

Voordat jouw TimeOutBox geplaatst kan worden in jouw tuin, moeten we ervoor zorgen dat deze stabiel kan staan. Hiervoor plaatsen wij een aantal funderingspunten. Maar hoe gaat dat nu net in zijn werk? En moet je zelf iets voorzien? We vertellen je er in dit artikel alles over!

Waar worden de funderingspunten geplaatst? 

Bij het plaatsen van de funderingspunten wijs jij natuurlijk eerst aan waar je de tuinkamer graag wil. Daarna meten wij alles op zodat de funderingspunten op de juiste afstand tegenover elkaar worden geplaatst. Tot slot zorgen we er ook voor dat ze waterpas komen te liggen. 

Hoe worden de funderingspunten geplaatst? 

Naargelang de grootte van de box worden er steeds een zestal funderingspunten voorzien. Daarvoor graven we zes putten van 30 op 30 cm. We graven deze putten manueel zodat er geen kraan bij aan te pas komt. Daardoor blijft jouw tuin onaangeroerd! 

de funderingspunten worden manueel gegraven en opgevuld met stabilisé

Naargelang de lagen grond die we tegenkomen, graven we tussen 40 en 60 cm diep. Deze putten vullen we dan op met stabilisé. Tot slot komt er op de stabilisé een steen van 30 op 30 cm waarop de box zal rusten.

alles wordt goed opgemeten voor de funderingspunten

De stabilisé die wij gebruiken is bovendien waterdoorlatend. Het grote voordeel daarvan is dat het regenwater gewoon in de bodem kan zakken. Zo wordt het grondwater aangevuld, droogtestress verminderd en de riolen ontlast. Goed voor je tuin en het milieu dus! 

Na de installatie van de funderingpsunten laten we je tuin natuurlijk proper achter en komen we tien dagen later terug voor de eigenlijke installatie van de TimeOutBox.  

afgewerkt funderingspunt

Wanneer worden de funderingspunten voor je tuinkamer geplaatst? 

Wanneer je tekent voor een tuinkamer van TimeOutBox, komen we de funderingspunten 10 dagen voor de levering van de box installeren. Wij laten dan aan jou weten dat we de funderingswerken komen uitvoeren. De eigenlijke werken nemen ongeveer twee uur in beslag. 

10 dagen voor de levering van je box plaatsen we de funderingspunten

Besluit

Voor het plaatsen van de funderingspunten hoef jij zelf dus helemaal niets te doen. Wij komen alles opmeten en installeren, zodat jij helemaal klaar bent voor jouw TimeOutBox! 

Wil je zelf graag een TimeOutBox in je tuin? Contacteer ons dan gerust via het contactformulier voor meer informatie en een offerte op maat. 

Inhoudstafel

Interesse in een TimeOutBox?