Hoe onderhoud je de buitenkant van je TimeOutBox?

thermowood afwerking op modulaire unit

De TimeOutBox wordt geproduceerd als een stevige metalen constructie met een  aanpasbaar design, zowel interieur als exterieur. Welk materiaal je ook kiest voor de afwerking van de buitenkant van je TimeOutBox, het is belangrijk om hem goed te onderhouden. Zo zorg je er immers voor dat je TimeOutBox de eyecatcher van je tuin blijft. In dit artikel geven we je graag een aantal essentiële onderhoudstips voor elk type buitenafwerking van de TimeOutBox!

Welke materialen kunnen worden gebruikt voor de afwerking van de TimeOutBox?

We bieden we een aantal verschillende mogelijkheden aan voor de buitenafwerking van je TimeOutBox, waardoor je deze volledig kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak en de stijl van je tuin:

 • Thermowood: Deze duurzame houtsoort heeft een prachtige warme uitstraling. Het hout ondergaat een thermische behandeling, waardoor het bijzonder resistent is tegen vocht en schimmels. Thermowood is een ecologisch verantwoorde keuze en beschikt over een FSC-label. Deze buitenafwerking is beschikbaar voor zowel een verticale als horizontale plaatsing op TimeOutBox. Thermowood biedt een natuurlijke, warme uitstraling en past perfect in een groene omgeving. 
 • Zwart Thermowood: Voor een meer eigentijdse en strakke look kun je kiezen voor zwart Thermowood. Net als het gewone Thermowood, is deze variant duurzaam en milieuvriendelijk met een FSC-label. De zwarte afwerking geeft een moderne twist en kan zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden.
 • Gecoat metaal: Als je gaat voor een industriële of minimalistische uitstraling, is gecoat metaal een uitstekende keuze. Dit is de basisuitvoering van de TimeOutBox en biedt een strakke, onderhoudsarme afwerking. Je kunt er ook voor kiezen om gecoat metaal te combineren met Thermowood aan bepaalde zijden van je TimeOutBox, voor een unieke mix van materialen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het interieur van de TimeOutbox? Klik dan even hier of lees onze blog voor heel wat inspiratie voor de inrichting! 

Hoe onderhoud je Thermowood?

Thermowood is bijzonder onderhoudsvriendelijk en vereist in de regel weinig werk. Toch zijn er een aantal onderhoudstips die we graag met je delen, zodat je ervoor kunt zorgen dat je TimeOutBox blijft stralen! 

 • Regelmatige inspectie: Hoewel Thermowood bekend staat om zijn duurzaamheid en stevigheid, controleer je toch best jaarlijks even je Thermowood-bekleding op tekenen van slijtage. Zoek naar scheurtjes, splinters of verkleuringen. 
 • Schoonmaken van Thermowood: Je kunt het hout reinigen met een zachte borstel en milde zeepoplossing om vuil en algen te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën die het hout kunnen beschadigen.
 • Bescherming tegen de weerselementen: Thermowood is thermisch behandeld voor duurzaamheid waardoor het goed bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. Het hout heeft dus in principe geen extra onderhoud nodig. Als je dit toch zou willen, kun je het hout jaarlijks even behandelen met een laagje natuurlijke houtolie. Het aanbrengen van die extra laag houtolie kan helpen om het hout te voeden en de levensduur te verlengen.
 • Respecteer het FSC-label: Het FSC-label is een keurmerk dat garandeert dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Bij vervanging van een onderdeel van de Thermowood-bekleding, kies je dus ook best altijd voor nieuw hout met dit label.

Hoe onderhoud je zwart Thermowood?

Ook voor het Thermowood met zwarte afwerking, geldt dat er in principe weinig tot geen bijkomend onderhoud nodig is. Thermowood is immers enorm duurzaam. Toch is deze variant, door de zwarte finish, iets delicater dan het naturel Thermowood. Kies je voor zwart Thermowood? Hou dan rekening met het volgende:

 • Zorg voor voldoende UV-bescherming: Zwart Thermowood kan gevoeliger zijn voor UV-straling waardoor de kleur mettertijd wat kan verbleken Gebruik eventueel een UV-beschermende lak om de diepe zwarte kleur langer te behouden en vervaging te voorkomen.
 • Verwijder vlekken op de juiste manier: Behandel vlekken onmiddellijk om permanente schade te voorkomen. Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Gebruik nooit chemische of bijtende middelen op het hout!
 • Controleer het hout jaarlijks: Net als bij gewoon Thermowood, voer je best jaarlijks even een kleine controle uit om eventuele problemen zoals scheurtjes of vlekken vroegtijdig te identificeren.

Hoe onderhoud je gecoat metaal?

Gecoat metaal is enorm onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Een TimeOutBox van gecoat metaal vereist weinig tot geen onderhoud en gaat jaren mee! Ben je toch benieuwd hoe je de buitenkant van je TimeOutBox van gecoat metaal best onderhoudt? Hou volgende tips in je achterhoofd:

 • Controleer je TimeOutBox in natte periodes: Controleer op tekenen van roest of corrosie, vooral in periodes met veel regen of wanneer je TimeOutBox op een eerder vochtige plek in je tuin staat.
 • Ga voor “gentle cleaning”: Reinig het oppervlak van je TimeOutBox met een zachte doek en een milde reiniger. Vermijd schurende materialen die de coating kunnen beschadigen.

Conclusie

Een goed onderhoud is belangrijk om de levensduur van je TimeOutBox te verzekeren en ervoor te zorgen dat je TimeOutBox mooi blijft, ook aan de buitenkant. Ongeacht het materiaal dat je kiest, met de juiste zorg en een beetje aandacht blijft je TimeOutBox een prachtige en functionele toevoeging aan je tuin. 

Wil je zelf een TimeOutBox in je tuin of wil je meer informatie over het onderhoud van een TimeOutBox? Contacteer ons en we helpen je graag verder! 

Inhoudstafel

Interesse in een TimeOutBox?