Hoe richt je de ideale mancave in?

Een mancave, voor veel mannen is het de ultieme droom! Het is een plek waar je ongestoord met je vrienden kan hangen met een drankje erbij of gewoon zelf ongestoord je ding kan doen. 

Nu het eindelijk tijd is om jouw mancave in te richten, geven we je dan ook graag enkele tips mee. Zo kan je het praktische meteen met het stijlvolle combineren voor de ultieme mancave die helemaal naar je hand is gezet! 

Tip 1: Balans in je mancave  

Bij het inrichten van je mancave denk je best even na waarvoor je de ruimte het meeste gaat gebruiken. 

Wil je graag een multifunctionele ruimte waar je er gezellig eentje (of meerdere) kan drinken met je vrienden? Of wil je liever een ruimte waar je jouw favoriete games in alle rust kan spelen? 

Afhankelijk daarvan kan je de ruimte natuurlijk best anders indelen! Zo zal je bijvoorbeeld in het eerste scenario een centrale barkast met toog willen voorzien. Terwijl je in het tweede scenario eerder voor een uitgebreide media set-up zal kiezen. 

We raden wel aan om een bepaalde balans te houden in je mancave. Zo pakt een air hockey tafel bijvoorbeeld al snel de hele ruimte in. Zorg daarom dat de hele ruimte niet om één ding draait. Door een goed geluidssysteem of mooie drankkast toe te voegen, zorg je opnieuw voor een multifunctionele ruimte die in balans is. 

Tip 2: Voorzie je mancave van een televisie 

In je mancave mag een (grote) televisie natuurlijk niet ontbreken! 

Ideaal om jouw sportwedstrijden, favoriete films of series te kijken met je maten. Maar ook helemaal perfect om te gamen, online of met je vrienden. 

Wil je de focus liever niet leggen op de grote televisie en de eventuele bijbehorende gameconsoles? Probeer je televisie dan mooi weg te werken door deze in een wandkast te installeren of kies voor een beamer. 

Tip 3: Een bar in je mancave

Gezellig met je maten aan de toog hangen kan vanaf nu in je eigen mancave!

Een volwaardige toog (met tap) is altijd een leuke toevoeging aan je mancave. Altijd gezellig om samen met je vrienden aan je eigen toog te hangen voor jullie wekelijkse pintje. 

Je kan deze ook makkelijk zelf in elkaar steken met wat ruw hout. Dat geeft een ruwe look waar bovendien een leuk verhaal aan vast zit. 

Pak je het liever wat kleinschaliger aan? Voorzie dan bijvoorbeeld een comfortabel salon, een (uitgebreide) barkast en een koelkast met je favoriete drankjes. Zo kan je ook samen met je maten genieten van een welverdiend drankje na een lange dag. 

Tip 4: Voorzie jouw ideale entertainment 

In je living zijn ze meestal niet welkom, maar in een mancave kan alles!  

Daar heb je eindelijk een plek waar je ongestoord die flipperkast, tafelvoetbal, tafeltennis, pokertafel … kan zetten. Het leukste van al: je kan helemaal zelf kiezen wat je nu juist in jouw mancave wil zetten. Speel je graag poker? Dan is een pokertafel natuurlijk een echte must. Ben je een echte gamer? Dan kan een plekje voor jouw uitgebreide gaming set-up natuurlijk niet ontbreken. 

Heb je niet zoveel plaats? Een dartsbord scoort ook altijd goed en neemt heel wat minder plaats in.  

Eén ding is zeker: je ideale entertainment kan en mag echt niet ontbreken in jouw mancave! 

Tip 5: Gadgets mogen niet ontbreken

Wat zegt er nu meer ‘mancave’ dan een hele reeks handige gadgets? Je kan het zo gek niet bedenken of het is wel gemaakt. 

Die cognac verwarmer, tablethouder, kaart shuffle machine, VR-bril, … kunnen dus echt niet ontbreken!  

Tip 6: Druk je eigen stempel op je mancave

Tijdens de inrichting mag je gerust je eigen stempel drukken op je mancave. Vaak zien we dat veel mannen een bepaald thema willen aanhouden voor hun mancave. Dat kan leuk zijn, maar dat is zeker niet nodig. 

Het belangrijkste is dat je mancave jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Ben jij dus enorme fan van die ene voetbalploeg en wil je dat graag terugzien in je mancave? Ga er dan gerust voor en hang dat shirt tegen de muur. 

Heb je echter niet meteen een bepaalde stijl voor ogen? Denk dan eens aan de inrichting van je favoriete bars. Daar kan je alvast heel wat inspiratie uit halen! 

Denk daarbij aan kleuren die je aanspreken, meubels die je graag ziet en welke algemene vibe je graag wil creëren in je mancave. 

Zo doen donkere kleuren het vaak goed en scoort een stoere industriële look ook altijd in een mancave. Doe gerust Pinterest eens open om inspiratie op te doen. 

Het belangrijkste is dat jij je er helemaal thuis voelt en dat je jouw eigen stempel op je mancave kan drukken. 

Op dat gebied is dus niets te gek! Wil je dus graag felle neonlichten tegen de muur en de shirts van je sporthelden? Ga er dan voor, het is tenslotte jouw ruimte! 

Tip 7: Kies de juiste locatie

Tot slot speelt de locatie van je mancave ook nog een belangrijke en vooral praktische rol. 

Zorg er bij het kiezen van je ruimte voor dat de basics alvast aanwezig zijn. Denk hierbij aan: verwarming, elektriciteit, een televisieaansluiting en internet. Een watertoevoer en –afvoer zijn een absolute bonus!

Ben je bovendien van plan om er wekelijks te repeteren met je band? Dan voorzie je best ook een goede geluidsisolatie

Heb je nog een leegstaande kamer in huis over of een droge kelder? Dan kan je deze makkelijk inpalmen en inrichten als mancave. 

Heb je echter geen plaats meer in huis voor een mancave? Denk dan eens na over een modulaire unit van TimeOutBox. Hiermee creëer je eenvoudig en snel meer ruimte in je tuin waardoor jij je eigen plekje kan inrichten! Wil je graag meer weten en een vrijblijvende offerte ontvangen? Contacteer ons dan hier voor meer informatie!  

Inhoudstafel

Interesse in een TimeOutBox?