Hoe verloopt de prijsbepaling van een modulaire unit

We krijgen vaak de vraag hoeveel een modulaire unit nu juist kost. Dat is helaas een vraag waar we geen standaard antwoord op kunnen geven. De prijs hangt namelijk helemaal af van wat jij verwacht van je modulaire unit. Er zijn namelijk een heel aantal factoren die mee de prijs bepalen. We bespreken ze hier alvast kort, zo weet jij al waar je best rekening mee houdt! 

#1 De oppervlakte van je modulaire unit

De oppervlakte van de modulaire unit is een grote factor in het bepalen van de totale prijs. 

Zo zal een zorgunit – een unit met een woonfunctie – een grotere oppervlakte innemen dan een standaard tuinkamer. Vaak hebben deze units een aparte kamer voor het sanitair en zelfs een aparte slaapkamer. Bijgevolg zal de prijs voor zo’n zorg- of woonunit dus ook hoger liggen. 

Een grotere oppervlakte staat dus ook meteen garant voor een hogere kostprijs. 

Vaak kan je een kost per vierkante meter vinden bij het opzoeken van de kost van een modulaire unit. Deze geven vaak een goed idee van wat de unit je gaat kosten, maar vergeet hierbij niet dat je kostprijs ook nog afhankelijk is van een aantal andere factoren. 

#2 De gebruikte afwerkingsmaterialen van je modulaire unit 

De materialen die je kiest voor de afwerking van jouw modulaire unit bepalen natuurlijk ook mee de prijs. 

De bekleding van je modulaire unit bepaalt in grote mate hoe jouw box er gaat uitzien. Zo kan je voor het exterieur van je TimeOutBox kiezen tussen thermowood en verbrand hout. Daarnaast kan je voor de afwerking binnenin de unit ook kiezen voor spaanplaten of gyproc. Deze opties geven je modulaire unit niet alleen een heel andere look, maar ook een ander prijskaartje. 

Ook bij het kiezen van de verlichting heb je verschillende mogelijkheden en bieden we een afwerking met spots of lichtbalken aan. 

Verder heb je ook de keuze tussen een scharnier- of schuifdeur en hangt er natuurlijk ook veel vanaf hoeveel ramen jij in je modulaire unit wil laten plaatsen.  

De prijs van jouw modulaire unit zal dus sterk afhangen van de materialen die jij kiest voor de afwerking. 

#3 De functie van de modulaire unit

Het uiteindelijke doel waarvoor jij een modulaire unit wil gebruiken, zal de prijs ook mee bepalen. Wil jij bijvoorbeeld een zorgunit plaatsen? Dan gaat het hier om een modulaire unit met een woonfunctie en zal je ook alle nutsvoorzieningen moeten voorzien, zoals sanitaire aansluitingen. 

De kans is groot dat je deze zal moeten laten vertrekken uit jouw huidige algemene nutsvoorzieningen en daarvoor zullen er dus nog enkele bijkomende werken moeten gebeuren om de aansluitingen klaar te leggen voor de unit. Vaak zit dit niet mee in de prijs verrekend en hou je daar dus ook best een extra budget voor opzij. 

Wanneer je daarentegen kiest voor een tuinkamer of een tuinkantoor is het vaak niet de bedoeling dat er sanitaire voorzieningen aanwezig zijn en zal dat de kost dus voor een stuk drukken.  

#4 De inrichting van je modulaire unit

Een modulaire unit laten plaatsen is één ding, maar daarna wil je deze natuurlijk ook mooi inrichten zodat deze helemaal klaar is om in gebruik te nemen. Hier hou je dus best ook nog wat budget voor vrij! 

Je kan hiervoor zelf aan de slag gaan en je innerlijke binnenhuisarchitect aanspreken, of je kan er natuurlijk ook een echte professional voor inschakelen. 

Daarom werken we bij TimeOutBox ook samen met enkele binnenhuisarchitecten waarnaar we je kunnen doorverwijzen. Zo ben je er zeker van dat je een mooi, harmonieus interieur krijgt dat volledig bij jouw noden aansluit! 

Besluit

Voor het bepalen van de prijs van een modulaire unit hangt er veel af van de materiaalkeuze en de mate van afwerking die jij voor ogen hebt. Aan de hand van jouw budget kan je hier dus zo ver in gaan als je zelf wil. 

Wil je na het lezen van dit artikel ook graag een modulaire unit in je tuin? Contacteer ons dan gerust via onze website of bel ons even op via +32 495 50 01 33. Wij stellen dan met jou de ideale TimeOutBox samen en bezorgen je daarna graag een offerte op maat! 

Inhoudstafel

Interesse in een TimeOutBox?