4 voordelen van een modulaire unit

Interieur

Wil je graag een rustige (werk)plek waar je jezelf even kan terugtrekken of droom je van een volledig uitgeruste home-gym, maar heb je geen plek meer in huis? Dan is een modulaire unit de ideale oplossing. Je kan er ongestoord werken, relaxen of sporten. Klinkt interessant? We zetten alle voordelen even op een rijtje!

#1 Met een modulaire unit kan je alle richtingen uit

En modulaire unit richt je helemaal in zoals je zelf wil. Het is daarbij vooral belangrijk om te weten waarvoor je de ruimte wil inzetten. Afhankelijk daarvan kan je deze dan helemaal naar je hand zetten. Hieronder geven we je alvast wat inspiratie mee voor de inrichting van jouw modulaire unit.

Chill-zone

Nood aan een extra plek voor jou en/of je tieners om tot rust te komen? Een modulaire unit richt je zonder probleem in als de ideale (wo)mancave. Met zicht op het groen van je tuin, creëer je zo de ideale plek om even uit te blazen. 

Work-zone

We hebben het tijdens én na covid allemaal wel gewenst: een rustige werkplek zonder storende factoren. Een modulaire unit is dan vaak de perfecte oplossing.

Zo creëer je een kantoor met zicht op het groen van je tuin terwijl je toch heel dicht bij huis werkt. Bovendien is het ook de ideale plek om jouw klanten in alle rust te kunnen ontvangen zonder dat ze in jouw privéruimtes hoeven te komen.

Sport-zone

Wil je graag een homegym thuis, maar heb je daar eigenlijk niet genoeg ruimte voor? Ook dan is een modulaire unit de oplossing voor jou. Zo hoef je jouw apparatuur niet meer in je tochtige garage op te stellen en creëer je een fijne plek voor jouw sportmoment.

Hobby-zone

Ook voor jouw hobby uit te oefenen kan een modulaire unit de oplossing zijn. Je kan de unit gemakkelijk inrichten met een werktafel en een aantal kasten om zo de ideale plek voor jouw hobby te creëren.

‘s Avonds trek je er de deur dicht en kan je jouw hobbyspullen ook gewoon rustig laten liggen. Doordat je niet continu alles weer moet opstellen en opruimen terwijl je met een project bezig bent, bespaar je ook ineens wat tijd!

Poolhouse

Een modulaire unit kan ook een perfect ingericht worden als poolhouse. Zo heb je een handige plek waar je jouw zwemgerief kan opbergen, je kan omkleden en/of kan loungen.

Zoals je ziet, zijn de mogelijkheden eindeloos met een modulaire unit, kijk dus vooral goed naar de noden van jou en je gezin om er een praktische en fijne plek van te maken!

#2 Een modulaire unit biedt flexibiliteit

Wanneer je kiest voor een modulaire unit, kies je ook meteen voor flexibiliteit.

Een bijgebouw of een veranda kan je vaak maar op maximum 3 manieren aanbouwen aan je huis. Bij het plaatsen van een modulaire unit daarentegen heb je veel meer vrijheid.

Wil je de modulaire unit graag achteraan in de tuin of toch liever dicht bij je huis? Aan jou de keuze! Je kan de unit eender waar in je tuin zetten.

Verhuis je later en wil je de unit graag meenemen? Dan kan dat ook. De unit blijft namelijk steeds opnieuw inzetbaar. Je kan deze achteraf dus verplaatsen mits je de nodige aansluitingen en funderingspunten voorziet.

#3 Een modulaire unit is snel opgebouwd

Nog een belangrijk voordeel van een modulaire unit is dat de doorlooptijd tussen de beslissing en de effectieve plaatsing van de unit relatief kort is.

Bij TimeOutBox zorgen we voor een volledige ontzorging vanaf de keuze van de box tot en met de oplevering ervan. Jij hoeft enkel de inrichting van jouw unit uit te kiezen en daarna doen wij de rest. In no-time (pun intended) zorgen wij ervoor dat er een kant-en-klare modulaire unit in je tuin staat.

De doorlooptijd van zo’n unit is gemiddeld 12 weken. In vergelijking met de aanbouw van een bijgebouw of een veranda zit je hier dus op een veel snellere doorlooptijd. De box wordt bovendien in één geheel geplaatst, waardoor jij niet wekenlang op een bouwwerf zit en meteen kan genieten van je modulaire unit.

Bovendien is er slechts een meldingsplicht aan de gemeente/stad waarin je woont en hoef je geen vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een modulaire unit.

#4 Met een modulaire unit geniet je nog meer van je tuin

Dankzij een modulaire unit zal je ook automatisch meer van je tuin genieten. Vanuit de box heb jij namelijk een prachtig zicht op jouw tuin tijdens het werken, sporten of relaxen.

Bovendien geef je jouw tuin ook weer een heel andere invulling en zul je daardoor de frisse buitenlucht ongetwijfeld ook vaker opsnuiven!

Besluit

Een modulaire unit heeft veel verschillende voordelen en kan je op verschillende manieren inrichten. Zo krijg jij extra woonruimte die perfect beantwoordt aan jouw noden!

Ben je geïnteresseerd in een modulaire unit om in jouw tuin te plaatsen? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Inhoudstafel

Interesse in een TimeOutBox?