Modulaire unit of veranda? De verschillen op een rijtje!

Wanneer je nood hebt aan extra ruimte, staan veel mensen voor de keuze: kies ik voor een modulaire unit of een veranda? Beide opties bieden unieke voordelen en kunnen een significante meerwaarde bieden aan je woning. In dit artikel duiken we dieper in de verschillen tussen deze twee populaire keuzes. 

Wat is een modulaire unit?

Een modulaire unit is een vooraf gefabriceerde ruimte die op locatie kan worden geïnstalleerd. Deze units worden in een fabriek gebouwd en komen kant-en-klaar aan bij je thuis, waar ze op een bestaande fundering geplaatst worden. De modulaire units van TimeOutBox zijn flexibel, duurzaam, en volledig aanpasbaar naar jouw wensen.

Wat is een veranda?

Een veranda is een aanbouw die meestal aan de achterkant van het huis wordt gebouwd. Het is vaak een glazen of semi-open structuur die bedoeld is om meer licht in huis te brengen en het buitenleven dichter bij het binnenleven te brengen. Veranda’s zijn geliefd voor hun vermogen om een ontspanningsruimte met veel natuurlijk licht te bieden die rechtstreeks verbonden is met het huis. 

Modulaire unit vs veranda: de verschillen

Doel en functionaliteit

Modulaire units zijn ontworpen om volledig functionele, afgescheiden ruimtes te zijn die voor heel wat verschillende doelen gebruikt kunnen worden, zoals een kantoor, gastenverblijf, atelier, of zelfs een gym. Ze zijn geïsoleerd en uitgerust om het hele jaar door gebruikt te worden.

Veranda’s zijn dan weer voornamelijk bedoeld als ontspanningsruimte die het buitengevoel naar binnen brengt. Ze zijn vaak niet of in mindere mate geïsoleerd en zijn daardoor minder geschikt als permanente leefruimte in koudere maanden.

Installatie en bouwtijd

Modulaire units worden snel geïnstalleerd, meestal binnen enkele dagen, omdat ze grotendeels vooraf worden geassembleerd. Dit minimaliseert de overlast op locatie en zorgt ervoor dat je snel kan genieten van je nieuwe ruimte!  

Bij veranda’s kan de bouw doorgaans een aantal weken duren, afhankelijk van het ontwerp en de complexiteit. Een veranda vereist daarnaast ook aanzienlijke bouwwerkzaamheden ter plekke, aangezien ze in feite een aanbouw is aan je huis.

Kosten en budget

Modulaire units hebben een vooraf bepaalde prijs die budgetteren eenvoudig maakt. Bij TimeOutBox voorzien we je steeds van een duidelijke offerte op maat met een helder overzicht van alle kosten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over onvoorziene kosten na de installatie.

De kosten voor het bouwen van een veranda kunnen variëren afhankelijk van materialen en ontwerpkeuzes. Onverwachte uitgaven tijdens de bouw kunnen het initieel voorziene budget overschrijden.

Duurzaamheid en aanpasbaarheid

De modulaire units van TimeOutBox worden gebouwd met duurzaamheid in gedachten en ontworpen om weerstand te bieden tegen diverse weersomstandigheden. Daarnaast zijn ze makkelijk aanpasbaar naarmate je behoeften veranderen.

TimeOutBox staat synoniem voor flexibiliteit, efficiëntie, en duurzaamheid. Of je nu extra werkruimte nodig hebt, een plek voor je hobby’s wilt creëren, of extra woonruimte wilt toevoegen, een modulaire unit biedt een snelle, betaalbare en stijlvolle oplossing. De units zijn ontworpen om te voldoen aan jouw specifieke eisen en kunnen meegroeien met je veranderende behoeften.

Hoewel het goed mogelijk is om een duurzame veranda te bouwen, zijn ze vaak minder aanpasbaar. Het wijzigen van een veranda kan complex en kostbaar zijn.

Een flexibele en stijlvolle ruimte dankzij TimeOutBox!

Hoewel zowel modulaire units als veranda’s waardevolle toevoegingen aan je huis kunnen zijn, bieden modulaire units doorgaans een hogere mate van flexibiliteit, efficiëntie en bruikbaarheid het hele jaar door. Modulaire units zoals die van TimeOutBox zijn een slimme en stijlvolle investering die zich aanpassen aan jouw levensstijl en behoeften, vandaag en in de toekomst. 

Wil je zelf een TimeOutBox in je tuin of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Contacteer ons en we helpen je graag verder!

Inhoudstafel

Interesse in een TimeOutBox?