Thermowood: Waarom is het ideaal om buiten te gebruiken?

Thermowood

In de zoektocht naar duurzame en mooie materialen voor buitenconstructies, stuit je vaak op Thermowood. Dit materiaal, bekend om zijn robuustheid en milieuvriendelijkheid, is een uitstekende keuze voor de exterieurbekleding van modulaire units zoals de TimeOutBox. Maar wat maakt Thermowood nu zo speciaal en waarom is het de ideale keuze voor jouw modulaire unit? In dit artikel vertellen we je er alles over. 

Wat is Thermowood?

Thermowood, ook bekend als thermisch gemodificeerd hout, ondergaat een speciaal behandelingsproces waarbij het hout op hoge temperaturen (meestal tussen 180°C en 230°C) wordt verwarmd in een zuurstofarme omgeving. Dit proces verbetert niet alleen de duurzaamheid en stabiliteit van het hout, maar maakt het ook resistent tegen schimmels, rotten en insecten. Dit alles zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën.

thermowood planken

Wat zijn de voordelen van thermowood?

  1. Verhoogde duurzaamheid

Een van de grootste voordelen van Thermowood is zijn verhoogde duurzaamheid. Door het thermische modificatieproces wordt het hout stabieler en minder gevoelig voor weersinvloeden zoals vocht en extreme temperatuurschommelingen. Dit maakt het ideaal materiaal om de buitenkant van de TimeOutBox mee te bekleden. De TimeOutBox is immers ontworpen om het hele jaar door, onder alle weersomstandigheden, gebruikt te worden.

  1. Milieuvriendelijk

Thermowood is ook een uitstekende keuze als het op milieubewustheid aankomt. Het proces van thermische modificatie vereist geen chemische toevoegingen, waardoor het hout een milieuvriendelijke optie is. Bovendien zorgt de verhoogde levensduur ervoor dat het minder vaak vervangen hoeft te worden, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van de constructie.

  1. Esthetische uitstraling

Thermowood heeft een prachtige, diepe kleur en een uniforme uitstraling die met de tijd op een mooie, natuurlijke manier verweerd. Het oog wilt natuurlijk ook wat, en ook daarom is Thermowood ideaal, of je nu kiest voor een modern en minimalistisch ontwerp of iets dat naadloos opgaat in de natuurlijke omgeving.

  1. Onderhoudsvriendelijk

In vergelijking met traditioneel hout heeft Thermowood een pak minder onderhoud nodig om zijn schoonheid en functionaliteit te behouden. Het is niet nodig om het hout regelmatig te behandelen met olie of lak, waardoor je meer tijd overhoudt om te genieten van je TimeOutBox, in plaats van tijd te moeten besteden aan onderhoud.

Timeoutbox met thermowood

Met Thermowood zit je altijd goed! 

Thermowood combineert duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, esthetische aantrekkelijkheid, en onderhoudsgemak in één materiaal, waardoor het de ideale keuze is voor de buitenbekleding van je TimeOutBox. Of je nu op zoek bent naar een thuiswerkplek, een creatieve studio, of een plek om te ontspannen, Thermowood zorgt ervoor dat je TimeOutBox er jarenlang prachtig uit blijft zien en uitstekend presteert. 

Wil je zelf een TimeOutBox in je tuin of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Contacteer ons en we helpen je graag verder!

Inhoudstafel

Interesse in een TimeOutBox?